Våra bloggare

 

Tidigare bloggare

Rebecka Gustafsson Lagergren

img_3041I mitt nu 20-åriga liv har jag letat efter nya områden att undersöka, för egentligen hur svårt kan det vara? Rebecka Gustafsson Lagergren åtta år höll danslektioner för hela skolan, hon har också byggt ett köksbord och arrangerat ett vattenballongs-krig. För egentligen hur svårt kan det vara?

Jag skulle beskriva mig som driven och jag gillar att utvecklas. Vilket är anledningen till att jag är inne på andra terminen på Grundlärarprogrammet åk 4-6 på GU. Jag tycker själv om att lära mig om allt ifrån bakterier på mars till böjningsscheman på svenska verb. Som grundskolelärare har jag möjlighet att få undersöka kunskap i både svenska, engelska, matematik och naturorienterande ämnen (inriktningen som jag valt). Sen ser jag detta yrke som ytterst passande just för jag gillar att utvecklas och ta mig an utmaningar och varför inte jobba med barns utveckling i ett så omdiskuterat ämne som skolan. 

När jag inte är på pedagogen befinner jag mig hemma i Majorna med min sambo. Så den tid jag har spenderar jag gärna med honom eller någon kompis för att gå på promenader, fika, blanda drinkar och umgås. Allt detta äger rum i Majorna, men ibland tar jag en sväng förbi Lidköping för att hälsa på min fina mamma och pappa. 

Framöver kommer ni få höra ifrån mig med tips och de erfarenheter jag har fått utav att studera på GU. 

Gabriel Bobek

Jag heter Gabriel Bobeck och är 24 år. Sedan tre terminer läser jag vid språkkonsultprogrammet på

Processed with VSCOcam with f2 preset
Processed with VSCOcam with f2 preset

Göteborgs universitet. Vid sidan av studierna ägnar jag mig i huvudsak åt att förklara för gammal släkt och nya vänner vad det är jag pluggar.Skämt åsido (eller egentligen inte, för nu kommer jag att förklara vad det är jag pluggar, och därmed bekräftar jag ju mitt konstaterande), så är en språkkonsult rejält och grundligt utbildad i svenska. Tack vare det ska vi kunna arbeta med språkvård och språkrådgivning i alla möjliga sammanhang. Jag är övertygad om att vi behövs, och jag är beredd att övertyga fler. Den som är intresserad av fler detaljer kring hur det är att studera språkbruk ur möjliga och omöjliga perspektiv kommer att få sina chanser här.

Men utöver det så vill jag ge en bild av hur det är att vara student i allmänhet och humaniststudent i synnerhet, i Göteborg. Jag kommer ursprungligen från Kalmar, en stad som genomgår något slags identitetskris i sin iver att vara både liten och stor samtidigt. För mig är det därför härligt att bo i Göteborg som visserligen är en motsägelsefullt liten storstad, men som åtminstone känns ganska trygg i det.

Jag trivs på studentbibliotek, på Pustervik och på min cykel. Vi hörs någonstans däremellan!

Jessica Oscarsson
Snabbfakta: 35 år. Jättelång. Gråter ibland efter frisörbesök. Hade enjessicaoscarsson_webb katt. Har nu ett barn (ett underbartsådant). Ogillar det där med ”skog och mark”. Älskar kampsport. Och ja just, läser Medie- och kommunikationsvetenskap (och Svenska språket) på Göteborgs Universitet och är mäkta glad att du hittade hit.
   Det långa historien: Jag fick bloggtjänsten med min motivering ”Ni behöver någon som representerar den lite äldre studenten. Den med barn och rynkor.” Typ så. Och så blev det. Planen är att ta mina sista poäng av en kandidatexamen i Medie- och kommunikation – och det är detta ni kommer att få följa här på bloggen.

 

Karin Kullander

IMG_9718Hej!

Mitt namn är Karin och jag är en före detta Uppsalabo som sedan ett drygt år sedan är bosatt i underbara Göteborg. Jag går första terminen på Socionomprogrammet här i staden och vid sidan av studierna försöker jag hitta på så mycket kul jag bara kan – som att träna, umgås med nära och kära, resa, dricka kaffe (och gärna äta en bulle till), lyssna på bra musik, gå långpromenader… ja, helt enkelt bara njuta av vad livet har att erbjuda. Några göteborgsrelaterade saker som gör mig glad är närheten till havet, hur fin staden är (byggnader, parker, promenadstråk, utkiksplatser – you name it) och såklart även alla härliga och glada människor som välkomnar en med rivig göteborgsdialekt.

Känner mig glad och stolt över att få bo och plugga här, och det vill jag dela med mig av!

 

Maria Tilander
Mitt namn är Maria, 26 år och kommer från Göteborg. Jag bytte hem från Göteborg till Oslo i 2011, för att studera Europastudier på Universitetet i Oslo. Jag blev antagen till Masterprogrammet i statsvetenskap i 2014, och beslöt mig för att flytta tillbaka till hemstaden igen. Jag har de senaste åren rest runt en hel del, och har bott i både Norge, Spanien, USA och Grekland. Jag gillar nya kulturer och möten med människor, samt språk. På fritiden går mycket tid åt vänner, yoga, zumba, läsning, och matlagning.

De kommande två terminerna kommer du att kunna läsa om mina upplevelser som student i Göteborg. Jag kommer delvis att skriva om min praktik på svensk-spanska Handelskammaren i Barcelona, men framförallt om livet i Göteborg, hur det är att vara student på Göteborgs universitet, saker relaterade till den statsvetenskapliga institutionen, samt processen kring uppsatsskrivandet.

Jag hoppas att ni ser fram emot att följa mig på studentbloggen, också ses vi på den samhällsvetenskapliga fakulteten!

 

Tomas Nilssontomas_nilsson
Jag heter Tomas Nilsson, 27 år gammal och läser på socionomprogrammet på GU. Har säsongsjobbat en del och även gjort lumpen och rest innan universitetstiden. Känner mig som en internationell globetrotter trots enbart ett fåtal besökta länder (under längre tid). För att kompensera har jag varit med i Göteborgs internationella kår GISA, arrangerat event för de internationella studenterna och är just nu sambo med Zinnie Pham från Vietnam (som även hon studerar på GU). Jag har haft inneboende från Indien, har just nu en inneboende från Frankrike och en underbar katt.

Man kan lätt tro att jag är en diskursanalytisk flummare på heltid, men jag ser mer att jag har båda fötterna på jorden, och har inte ens varit utomlands (Danmark räknas inte) sedan 2013. Studietiden kan ge mycket, men jag ser det också som självklart att skaffa extrajobb eller åtminstone relevant praktik under studietiden.

Hoppas att ni kommer uppskatta att följa mig på GUs Studentblogg på WordPress!

Annika Nilsson
annika-profilbild
Jag är 22 år gammal, kommer från början från Uppsala, men har spenderat de senaste åren i Tyskland, Östergötland, Argentina och nu äntligen, efter att länge haft siktet inställt på Götet – är jag göteborgare. Eller jag måste i alla fall bli för jag är numera också guide på Göteborgs no 1 sightseeing-båt Paddan.

Modern dans, språk, filosofi och teologi är några av de saker som intresserar mig och som jag pysslat med de senaste åren. Nu pluggar jag första terminen av potentiellt tio på psykologprogrammet och det känns gött att stanna så länge i Göteborg, där jag trivs som fisken. Hav, kreativitet och många, många sköna studenter (och andra) att hänga med. Gillar också ord och skrivande, varför jag bloggar här på Studentbloggen ett tag framöver. Funderar, kritiserar, raljerar och trivs bäst med en nypa salt, precis som västkustborna själva.

Ellen Sjöberg
Ellen SjöbergMitt namn är Ellen, jag är en 24- årig ölänning som tagit mig över till västkusten där jag nu har börjat min tredje termin på Medie- och kommunikationsvetarprogrammet vid Göteborgs Universitet.

Innan jag flyttade hit har jag svängt runt en del, bland annat har jag studerat i Florens och Toronto, backpackat runt Oceanien och Kalifornien, tågluffat i Europa och jobbat två år i Stockholm. Språk, berättande och filosoferande tycker jag mycket om vilket bland annat är därför jag just nu bloggar här. Jag är en sann pröva- påare men det jag gillar att göra mest och oftast är att läsa, resa (!), tjöta med vänner, promenixa i Slottsskogen, baka och se på alldeles för många TV- serier. Ännu vet jag inte riktigt vart jag är på väg men visst är jag på en väg där jag vill vara, där studentvardagen fylls ut med föreläsningar, plugg och extrajobb men framför allt en massa goa stunder med vänner.

Som så mycket annat så blir det aldrig som man tänkt sig och jag kommer inte riktigt att spendera alla terminer Göteborg; om några månader har jag fått möjligheten att åka på utbytestermin till Singapore! I bloggen kommer det skrivas om allt från studenthändelser och vardagsfunderingar till reseförberedelser och tiden i Singapore.

Linda Jansson
linda-janssonJag är en 23 årig stockholmare som flyttade till västkusten hösten 2011 för att studera på kandidatprogrammet i Globala studier på Göteborgs Universitet. Tack vare möjligheten att ansöka om utbytesstudier har jag för tillfället äran att befinna mig i Ghana för att studera Globala Utvecklingsstudier och Afrikastudier på University of Cape Coast fram tills slutet av maj.

Eftersom jag är en väldigt rastlös och äventyrslysten person är utbytesstudierna i Ghana dock långt ifrån mitt första äventyr.  Hittills har jag bland annat hunnit bo i USA och England i sammanlagt närmre fyra år, genomfört fältstudier om föräldralösa barn i östra Uganda, rest igenom Kuba samt volontärarbetat på barnhem i Nepal och Tanzania. Som ni kanske märker är resande min allra största hobby, gärna till så pass annorlunda platser som möjligt. Min dröm är att så småningom kunna förena denna hobby med mitt andra stora intresse: mänskliga rättigheter.

I denna blogg kommer ni kunna följa mina erfarenheter och tankar kring utbytesstudier i Ghana blandat med beskrivningar av vardagslivet här nere. Ni är mer än välkomna att ställa frågor om det är något ni undrar!

Fanny-Linn Kraft
fanny-linn-kraftMitt namn är Fanny-Linn och jag är 20 år. Denna februari åker jag ner till Brisbane i Australien för att fortsätta på mitt andra år på kandidatprogrammet i Biologi. Det blir ett fullspäckat schema med zoologi, vetenskapsteori och ekologi. Jag har vetat att jag skall syssla med biologi ända sedan jag var liten och lärde mig säga ”blomma”. Mitt intresse har haft olika skepnader genom åren. Jag har velat blir veterinär, naturfotograf och illustratör men i grunden till dessa drömmar så har det alltid funnits en passion för det levande. Nu har jag hittat rätt och planerar att fortsätta med ett masterprogram om ett par år.

Anledningen till att jag skriver här är inte för att prata om min barndoms drömyrken, jag skall berätta om hur jag tar mig till andra sidan jordklotet. Jag har velat studera utomlands i flera år eftersom att jag tycker mycket om det engelska språket och vill se världen. Men när man föddes med föräldrar som inte har några terminsavgifter som ligger och skräpar så får man använda sig av andra metoder. Närmare bestämt utbytesstudier. Som tur är så kommer man rätt långt med dagens byråkrati, så långt som till Brisbane.

I fem månader kommer jag bo i landet där fem av de tio mest giftiga varelserna i världen går att hitta och ozonlagret är så tunt att man bränner sig när det är molnigt. Om jag överlever så kan det bli min livs resa och jag kommer låta er läsare vara med på alltihop.

jacob-andren-presentationJacob Andrén
Jag är en 21 år gammal före detta teknikstudent och härstammar från de vida slätterna i Vara Kommun. Efter gymnasiet visste jag, som många andra, inte vad jag ville syssla med så efter ett år av arbete bestämde jag mig för att börja studera Kinesiska. Något som kändes omöjligt och oerhört intressant. Som tur är visade det sig det var mest intressant och bara lite omöjligt. Efter ett år av kinesiskastudier fick jag möjligheten att genom Göteborgs universitet bege mig till Kina för att slipa mina färdigheter. Staden jag begett mig till heter Hangzhou och ligger en cirka timmas tågfärd sydväst om Shanghai. Här kommer jag vistas i fem månader innan det är dags att bege sig hemåt igen.

Väl hemma i Sverige är jag numera bosatt i Göteborg där jag bor med min en av mina fyra bröder i Frölunda. Då jag inte läser Kinesiska ägnar jag en hel del tid åt det band jag spelar gitarr i, johnny & i ( Johnny & I – While you stand still ) . Kvällar ägnas också lite för ofta framför tv-spelskonsollen där diverse FPS-spel går varmt.

Framtiden är för mig ännu oviss men kanske kommer ni se mig som en kinesisktalande-ingenjörstudent.

Laura Roch – en evig drömmare.
Jag som studentbloggar här HT2012 är 24 år (88’), gift sedan 6 år, bor i Partille (sedan augusti 12’, innan dess Småland och innan dess Polen). Mina intressen är att umgås med familj och vänner, äta [(gärna smaka på nya rätter) trots att min magsäck är förminskad och tillåter inte så mycket mat], kolla på film, läsa böcker och massa annat. Det jag däremot inte gillar är våld och idioti.

Jag är matte till en hund som heter Totte (älskade blandras) och betjänt åt 4 katter (alla huskatter). Just nu pluggar jag Barn- och ungdomslitteratur 1: Från fabler till manga (kvällskurs) på Göteborgs Universitet och förutom det så utbildar jag mig till biblioteks- och informationsvetare på LNU (distans). Min plan är att skaffa mig en bredare utbildning genom att läsa olika fristående kurser och på detta sätt ha större möjligheter i framtiden att få drömjobbet.

Varför en evig drömmare? För att jag älskar att drömma… och fantisera. Det är nog därför jag gillar att läsa så mycket och se på film för då kan jag förflytta mig till andra platser och leva i drömmen. Härligt! Jag drömmer också om annat, lite mer jordnära saker, som att skaffa hus, bo på landet och jobba som barnbibliotekarie. Samt resa. Helst av allt skulle jag resa jorden runt eftersom det är så svårt att bara välja ett ställe men det får vänta till jag är färdigutbildad, har jobbat ett tag och tjänat ihop massa pengar. Djur är något jag brinner för men jag är inte en hel vegetarian, äggen smakar för bra för att jag ska kunna avstå dem… Men mjölken & osten skippar jag för allergins skull 😉

Eftersom jag lever med en teknikfantast, 8 datorer + en server + kameraövervakning + Rovio + en himla massa olika konsoler säger väl allt, så har jag också börjat gilla teknik och datorer och allt vad det innebär… detta ledde till mitt bloggande ( http://dreamsaboutlife.com ). Där kan ni följa mig lite mer live och mer privat (alltså inte bara studier) om ni vill.

Här på studentbloggen kommer ni få läsa om min studentvardag som nyinflyttad i storstan. Ekonomitips, nöje & plugg utlovas!

Josefin RidlJosefin Ridl (vt12)
Jag är ett skogstroll på 21 år som pluggar geovetenskap här i Götet. Jag älskar att vara ute i naturen (speciellt i skogen) och att resa, uppleva nya kulturer & språk. Jag avskyr att äta svamp men följer gärna med pappa ut i skogen och plockar den! När jag är klar med plugget vill jag ha ett jobb där jag får vara utomhus men jag vet ännu inte som vad. Kanske utomlands?

Jag är uppvuxen på landet inne i Spekeröds djupa skogar men bor sedan tolv år tillbaks i centrala Stenungsund, en mindre stad en timmas bilfärd norr om Göteborg. Men inte länge till! Snart flyttar jag ihop med min kille Erik och mina två vänner Susanne och Aron i en nybyggd 4:a på Lindholmen i Göteborg. Vi har alltid jättekul ihop när vi gymmar, klättrar, lagar mat, festar, har spelkvällar eller hittar på något helt galet. Jag tycker det är helt underbart att kasta mig utför en backe på snowboarden! Jag gillar också att baka, spela en trudelutt på mitt piano och läsa bra böcker. Ja just det, jag gillar att spela dataspel också 🙂

//Josefin

Jessica Holmdahl (vt12)Jessica Holmdahl
Jag är en äventyrslysten 28 åring som vuxit upp på Orust. Sedan hösten 2010 pluggar jag till förskolelärare i Göteborg (inriktning kunskap och fantasi) och bor i Majorna med min syster!

Jag har bott här och där i världen sedan jag slutade gymnasiet, och hunnit bli vildmarksguide i Åre, skidlärare i Trysil (Norge), pluggat en termin engelska i Brighton och bott och jobbat i London och på Nya Zeeland under långa perioder. Våren 2010 fick jag chansen att förverkliga en dröm sedan barnsben, att segla över Atlanten. Jag har älskat varje sekund av det och alla mina erfarenheter från dessa platser vill jag ta med mig in i mitt framtida drömjobb med barn.

Att resa är det absolut bästa jag vet, att se nya platser, träffa nya människor, uppleva andra kulturer och få möjlighet till nya naturupplevelser.  Andra passioner i mitt liv är äventyr i alla dess former, utomhusaktiviteter så som vandring, segling, dykning, snowboard och skidåkning. Konst, fotografering, musik och mat är andra intressen som ligger mig varmt om hjärtat.

Våren 2012 har jag fått möjligheten att göra en utbytestermin i Stellenbosch, Sydafrika, och ni kommer att få följa mina studier och äventyr i denna blogg!
Här hoppas jag kunna inspirera er och få er att upptäcka vilka otroliga möjligheter det finns att studera i ett annat land.
Kommentera gärna mina inlägg och ställ frågor, det jag inte vet tar jag reda på!

Anna Lindh (ht11-vt12)
24-åring från lilla, lilla Säffle som där drivit eget företag i tre år och höstterminen 2011 tog steget in i universitets- och storstadsvärlden för att läsa Medie- och kommunikationsvetarprogrammet på GU. Ny stad, ny skola och nya människor – och allt detta delar jag med mig av här!

Jag tittar inte på TV men är beroende av Dagens Nyheter, bra radioprogram och Twitter. Älskar att dansa (på högst amatörmässig nivå), umgås med människor jag tycker om och att ständigt ha nåt i görningen. Snygga typsnitt, bra formgivning och människor som brinner för något får mitt hjärta att klappa extra hårt, och när jag blir stor vill jag jobba för att göra världen bättre.

Mer av mig hittar du på:
annakristinalindh.se
twitter.com/anna_lindh
annaviktorpod.se (en podcast som jag gör tillsammans med min kompis Viktor)

//Anna

Sofia Haby (ht-11)
… har jag alltid kallats, men nu verkar det som att jag eventuellt får genomgå ett mindre namnbyte för några månader, till mitt egentliga förstanamn Ida, eller möjligen en kombo, Ida Sofia. ”Vafförrårå?”, som rumpnissarna i Ronja Rövardotter skulle undrat. Jo, det ska nämligen faras till Staterna en termin, och där verkar det knepigt att inte ha sitt förstanamn som tilltalsnamn, att döma av kontakten med universitetet hittills där de växlar mellan att kalla mig Ida och Ida Sofia, något ovant…

Nog om namn nu, och till saken; jag ska alltså blogga om min termin som utbytesstudent på University at Albany, situerat i New York State, 2,5 timmars tågresa norr om New York-staden för den som inte visste det innan, till exempel jag! Efter tre terminers studier på det folkhälsovetenskapliga programmet på Göteborgs Universitet och ett liv mestadels spenderat i go’a Göteborg, är det då dags för lite miljöombyte! Man skulle kunna säga att miljöombyte är ett av mina större intressen, resa på olika sätt med allt som hör till av språknörderi och kulturkrockar, tja, upplevelser kort sagt! Annat jag gillar att uppleva är musik, filmer, bad i havet, fina människor, och mat! Ett litet specialintresse är att spana in mataffärernas utbud i andra länder, så jag lär få fullt upp i Staterna där allt ska vara så stort och mycket!

Även mina förhoppningar om terminen är många, självklart språkförbättringar av engelskan men kanske även lite språkutbyte med andra utbytesstudenter, intressanta möten med människor och universitet och studier i ett annat land, och att lära känna det stora landet i väst lite bättre, ett land man kanske tror sig känna bättre än vad man egentligen gör… Återstår att se om man får sina föreställningar bekräftade eller krossade! Nog som presentation nu, är det någon som har frågor är det bara att höra av sig så gör jag mitt bästa för att svara!

// Ida Sofia

Wilaiwan Traphrom (ht10-vt11)

Det är mitt namn! 22 år, galen och exotisk… för att vara svensk standard det vill säga. Har lyckats flyga ända hit till Sverige from Thailand (Red Bull landet! Och nej, det är inte Österrikisk. Bara för att de lade till kolsyra i drycken och översatt thailändska ”Krating-Deang” till engelska betyder det inte att de har kommit på en ny energidryck. Den är Thailändsk!) bott här i si så där 15 år (men vem räknar egentligen?) och går på det enda internationella kandidat programmet som erbjuds på Göteborgs Universitet; Software Engineering and Management.

Mitt program är ett projekt baserad program med lite gott och blandat. Det är inte mycket som liknar de andra programmen och allting är rätt så unik, från föreläsarna till lokalerna. Jag visste inte riktigt vad jag ville göra efter gymnasiet och såg universitet mest som att det hör till det ”nästa steget” i livet. Men jag ångrade aldrig att jag valde att plugga på universitet.

På fritiden spelar jag gärna dataspel, console spel, brädspel, sällskapsspel… och lagar mat. Annars är jag med sambon, sitter på IT-Universitetet (som är IT-avdelningen av Göteborgs Universitet) och gör lite småsaker som skolan tilldelat oss. De har dessutom gratis kaffemaskin där så man kan inte klaga allt för mycket om man måste spendera OB tid i skolan. Att fika är också ett stort intresse så om ni är intresserade av att veta vilka caféer är bra och prisvärt så är det mig ni ska fråga. Har ni andra frågor så går det bra att ställa de med.

//Wilaiwan

Linnea Erwander (ht10-vt11)

Jag är 23 år och född och uppvuxen i Göteborg. På gymnasiet läste jag samhällsprogrammet med inriktning journalistik på Ingrid Segerstedts gymnasium. Efter studenten så jobbade jag ett par år innan jag bestämde mig för att börja studera igen. Nu läser jag fristående kurser på Göteborgs universitet och mitt huvudämne är medie- och kommunikationsvetenskap. Det närmaste året kommer jag att läsa företagsekonomi och i vår får jag min kandidatexamen efter tre års studier.

Att börja läsa på universitetet är något av det bästa jag har gjort! I skolan får jag lära mig mer om de ämnen jag är intresserad av och samtidigt lära känna andra som är intresserade av samma saker. Kan det bli bättre?

Förutom att plugga tycker jag om att äta gratis mat hos mina föräldrar så att jag kan gå ut och äta mat som inte är gratis med mina kompisar. Jag älskar att resa, läsa, måla, fika, gå på teater och mycket annat!

Har du funderingar kring studentlivet eller något annat så är det bara att fråga!

//Linnea

Niklas Andersson (ht10-vt11)Niklas med sin silvertrombon

Förmodligen ett av Sveriges vanligaste efternamn, men jag brukar säga att jag utmärker mig på andra sätt! Är född i april år 1990 och uppväxt i den lilla sommarstaden Trosa på östkusten men bytte kust efter gymnasiet för att pröva lyckan i väst istället. Jag går andra året på matematikprogrammet vid Göteborgs Universitet, vilket de som känner mig är föga förvånade över eftersom jag alltid har haft ett stort intresse för siffror och klurigheter.

Jag gick det musikestetiska programmet på Tessinskolan i Nyköping, men valde därefter att ha musiken som en hobby och satsa på matematiken istället. Jag har spelat piano sedan jag satt i barnstol (jag har bildbevis – hade det kortet på min studentskylt!) och trombon sedan fjärde årskursen, och tycker fortfarande att det är lika kul. Därför blev jag extra glad när jag upptäckte att det finns gott om spelmöjligheter i olika orkestrar vid sidan av studierna här i Göteborg.
Förutom matematiken så tycker jag att språk är fascinerande, och jag gillar att resa! Förutom flytande språkkunskaper i svenska och engelska, så har jag även lyckats tillgodogöra mig acceptabla kunskaper i tyska, franska och holländska (ja, holländska av alla språk… tänk så det kan bli va?).

Dagarna spenderar jag antingen på Chalmers campus eller i min studentlägenhet som ligger i stort sett på campus. Fördelen med universitetet är att man har mycket tid till eget arbete, vilket jag tycker är bra!

Jag hoppas kunna bidra till att ge er en bild över hur en students liv kan se ut. Om ni har frågor om universitetet eller vad som helst som rör studentlivet i Göteborg så hjälper jag mer än gärna till så gott jag kan att reda ut era funderingar – det är bara att fråga !

//Niklas

Annonser

En reaktion på ”Våra bloggare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s