#thisisgu del 8: Campus Lindholmen

Den åttonde delen i denna serie tar med dig till Campus Lindholmen. När man har fått uppdraget att få presentera Göteborgs Universitet och staden, får man också acceptera att solen inte alltid tittar fram i Göteborg. Men jag kör på mitt favoritmotto från Norge: ut på tur, aldri sur!

Förbindelserna är mycket bra och man kan både ta sig hit med både färja och buss. Det finns väl ingen bättre arbetsmiljö än denna?

Det är en häftig miljö och man får en uppfattning av att det är en plats i Göteborg där det händer mycket. I ”Lindholmen Science Park” finns både Chalmers och Göteborgs Universitet tillsammans med en stor klick av företag inom bland annat IT och consulting.

Campus Lindholmen har alltså en mycket internationell miljö där forskning, innovation och utbildning inom Transport, ICT och Media samverkar.

IT-fakulteten består av två institutioner: data- och informationsteknik och tillämpad informationsteknologi. Båda institutionerna är integrerade mellan Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola, vilket i sin tur resulterar i en bred kompetens.

När man kliver in på fakulteten får man genast en känsla av välkomnande. Det är en härlig atmostfär tack vare att det är så ljust och färgglatt. Det är en bra universitetsmiljö helt enkelt. Det jag gillar extra mycket är the writing center (tummen upp), de bekväma möblerna samt alla tryck på väggarna!

På IT-fakulteten kan man både läsa kandidatprogram, fristående kurser och masterprogram. Här kan man t.ex. läsa datavetenskap, Software Engineering, systemvetenskap, kognitionsvetenskap, Master i IT management och Master in Communication etc. Det finns möjlighet för ett bredare utbud av fristående kurser och även forskarutbildning för de som vill gå ett steg längre än avancerad nivå.

Här kan du läsa mer om olika utbildningsmöjligheter och inriktningar: http://itufak.gu.se/

Som på många andra fakultet finns det även ett bibliotek här på IT-fakulteten, och i min uppfattning ett väldigt fint bibliotek.

Det som är bra med en regnig dag är att man kan sitta inne på ett kafé med gott samvete. Bara att höra regnet utanför skapar ännu mer mysfaktor!

Trevlig midsommar!

/Maria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s