#thisisgu del 7: Rosenlund & Kungshöjd

Den sjunde delen i vår vandring bland GU:s campus och Göteborgs stadsdelar tar dig till Rosenlund och Kungshöjd. Med utgångspunkt i Feskekôrka skall jag highlighta några pärlor i denna centrala stadsdel. Byggnaden invigdes 1874 och har blivit en symbol för mat- och fiskestaden Göteborg. Den är av nationalromantisk stil samt en av Göteborgs främsta ikonbyggnader.

Om man går från Feskekôrka längs kanalen till Esperantoplatsen kan man njuta av västkustens saltvattensbriser då belägenheten inte är långt ifrån hamnen. Det är en vacker del av centrum med härliga kaféer och uteserveringar.

 

Dessa ”jättekranar” har absolut en charm, framförallt ur ett Göteborgskt perspektiv, och utgör stadens blandade stil av nytt, äldre och industriellt.

Men detta var bara en inblick i hur nära det är till hamnen. Väl tillbaka vid Rosenlundskanalen finner vi Esperantoplatsen. Här vill jag presentera en gammal favorit och en pärla – Språkcaféet. Här organiseras språkbord olika dagar i veckan dit man kommer för att träna upp sina språkkunskaper. Men det går självfallet bra att komma hit vilken dag som helst utan syfte för språkutbyte. Jag brukade gå hit som mest på den tiden som jag studerade spanska på Humanisten, och det var en perfekt metod för att bli bättre på att prata spanska. Idéen är att man kommer hit, köper sig en fika, och slår sig ner vid bordet som har den flagga som matchar språket vid intresse. Jag tycker personligen att detta är ett ypperligt tillfälle att samla människor från olika länder, där man kan utbyta kunskaper både i form av språk och kultur. Och självklart, det ger också möjligheten att träffa nya vänner!

Som sagt så finns det många barer, kaféer och restauranger i temats stadsdel. Och det gör ju ingenting att det finns så många fina byggnader att se på på vägen dit. Är du kanske också intresserad av byggnader för dess stil och historia?

I samma område har vi även Fysiken, studenternas gym! Vi har en strikt månadsbudget så det är smart att välja en mer ekonomisk variant eftersom att det är viktigt med träning under studietiden.

Med tanke på stadsdelens belägenhet finns både Pedagogen, Campus Haga och Handels nära till hands. Och dessutom hippa Magasinsgatan och Långgatorna.

Vi ses snart igen och njut av junimånadens solstrålar.

Ha det gôtt!
/Maria

Annonser

En reaktion på ”#thisisgu del 7: Rosenlund & Kungshöjd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s