#thisisGU del 5 – Pedagogen

Om ni gillar mötet med glas och tegel så kan jag bara gratulera. Den fjärde delen i vår vandring på GU:s campus har tagit oss till Pedagogen som sedan 2006 ligger nära trendiga Magasinsgatan (inte bra för plånboken!) och är en härlig blandning av gammalt och nytt. Jag inleder med 15 intensiva sekunders promenad från hållplatsen Kungsportsplatsen. Häng på!

utsikten
UTSIKTEN. Ingång till hus A (och en gigantiskt blomkruka). Här finns kafé, bibliotek, studentkåren, servicecenter och en massa annat. Närmaste hållplats är Grönsakstorget.
PEDAGOGISKA BIBLIOTEKET. Passa på att få lite ljusterapi när du ändå har näsan i boken. Tegelbyggnaden till höger kallas Sociala huset och byggdes i mitten av 1800-talet och var en del av Sahlgrenska sjukhuset. Glasbyggnaden blev klar 2006.
INZOOMNING. Taket ÄR ju så fint!
KORRIDORSNACK. En helt vanlig passage men stilig på något sätt ändå.
BRILJANT! Alla dörrar till föreläsningssalarna borde ha vara glasade. Då slipper man slänga upp dörren drypandes av svett och stirra på okända (och förvånade) människor.
ETT GIGANTISKT ÖRHÄNGE? Nej, det är inte ett smycke (av valfri dansk designer). Det är taket i Utsikten. Fanns det i mindre storlek skulle jag gärna ha på mig det.
LUNCHDAGS. För att kontrastera allt det fina – tada! Lite härlig diskbänksrealism.
KONTRAST. Avslutar rundvandringen med en exteriör tagen i lätt duggregn. 

Hoppas ni har fått lite känsla för Pedagogen nu. Och jag lovar, det finns jättemycket härliga människor där också även om jag lyckats undvika de flesta på de här bilderna.

Ha en skön helg nu!

/Jessica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s