#thisisgu del 4: Campus Haga

Den fjärde delen av serien där vi studentbloggare gör korta reportage från några av universitetets olika campus/byggnader och stadsdelar i Göteborg tar plats på Campus Haga. Det är fakulteten för de som älskar samhällsfrågor och tänker läsa program eller kurser inom samhällsvetenskapliga områden. Jag går masterprogrammet i statsvetenskap, så jag som student tillhör den statsvetenskapliga institutionen. Du kanske blir en av oss från och med i höst?

På Campus Haga kan man bl.a. läsa statsvetenskap, offentlig förvaltning, europastudier och sociologi. Det finns många olika fristående kurser som man kan välja, och om man t.ex. läser statsvetarprogrammet finns inriktningar såsom nationalekonomi, psykologi, internationella relationer etc. Det är ett ypperligt tillfälle för att bredda sina kunskaper och för att öppna upp fler dörrar inför framtiden. De brukar säga till oss att vi skall se bredden som en styrka!

Här kan du läsa mer om olika utbildningsmöjligheter och inriktningar: http://samfak.gu.se/

Som Handels har också Campus Haga KTB rätt över gatan, så när vi inte har föreläsning eller seminarium så sitter vi antingen på läsesalen där eller på studietorget/Campus Haga. Självständiga studier, i form av tentaplugg eller uppsatsskrivande, är en stor del av en students vardag, och det kan vara fint att spendera denna tid med andra kursare och vänner.

Vi studenter lär oss snabbt att dricka ett par koppar kaffe om dagen. Tro mig, det blir snabbt en rutin. Då är det bra att ha olika caféer i området, och inte minst i Haga som är platsen för cafébesök. Men vi har även vår lilla coffee shop här, och det kan vi gilla!

Nu när våren/sommaren är här tar vi ofta med oss lunchen till Hagaparken eller om vi behöver en paus ifrån uppsatsskrivandet. Det är bra att hitta på olika rutiner med kursarna som gör en glad, för den energin ger in sin tur bättre studieresultat!

Som på alla andra fakultet så finns det stora föreläsningssalar, läsesalar och studentkår m.m. Här kan man gå med i Göta Studentkår, antingen som stödjande medlem och få diverse förmåner som student eller så kan man engagera sig för att påverka hur framtiden för studenter skall se ut. Utrikespolitiska Föreningen är en av de största studentorganisationerna och ger också möjlighet att engagera sig. Jag har varit aktiv medlem i föreläsningskommittén men man kan också engagera sig i eventkommittén, PR-kommittén eller om man vill skriva i tidningen Utblick.

IMG_1644

Så det här är min fakultet som jag tycker så mycket om. Jag hoppas att du som har sökt till utbildning eller kurs ser fram emot framtida samhällsvetenskapliga studier. Vi ses!

/Maria

IMG_1662

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s