#thisisgu del 1: Handelshögskolan

Under våren gör vi studentbloggare korta reportage från några av universitetets olika campus/byggnader och härliga stadsdelar i Göteborg. Jag hade tänkt att presentera Handelshögskolan i detta inlägg. Det är ”the faculty” för de som är intresserade av bl.a. ekonomi och juridik. Som varje höst kommer många att påbörja sina program eller kurser här eftersom att det är en attraktiv fakultet.

Ni är säkert många som är spända över vart det kommer att bära av i höst. Ni som läser detta kanske har Göteborgs Universitet som första val, som andrahandsval, eller så kanske ni har ett tag kvar tills studenten men ändå vill inspireras och vara förberedd inför val av universitetsstudier. Många av er vill stanna i hemstaden, för många blir det pendling från mindre orter i regionen, och för många kommer det även att betyda flytt till ny stad. Det är i vilket fall som helst jättespännande, jag vet känslan (!), och spänningen ökar för varje dag som går fram tills antagningsbeskedet!

På Handels kan man bl.a. läsa juristprogrammet, ekonomprogrammet och statsvetenskapligt miljövetarprogrammet. Det finns många olika inriktningar så som nationalekonomi, företagsekonomi, språk, marknadsföring, affärsjuridik, miljörätt och social styrning etc. Här kan ni läsa mer om Handels olika utbildningsmöjligheter och inriktningar: http://handels.gu.se/utbildning

Handels kommer även att vara relevant för många andra studenter på Göteborgs Universitet, inte bara de som studerar en ekonomisk eller juridisk linje, utan även t.ex. statsvetarstudenter och europastudenter som väljer ekonomi som inriktning. Jag anser personligen att en blandning av statsvetenskap och ekonomi är toppen, och speciellt statsvetenskap och nationalekonomi.

 

 

Som på alla andra fakultet så finns det stora föreläsningssalar, läsesalar och studentkår med mera. Handels har en väl etablerad studentkår men även olika organisationer som är bra att engagera sig i under studietiden.

Handels har sitt egna bibliotek, vilket betyder att man som student har tillgång till både detta och KTB som ligger rätt över gatan.

 

Jag hoppas att ni har kunnat få lite mer inspiration och inblick i hur det ser ut på er kanske framtida fakultet!

Ha en fin och solig helg.

/Maria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s