Havet, ett stenkast från centrum

Hej på er!

Ni har säkert blivit uppdaterade de senaste dagarna av vänner om hur soligt det är och hur mycket man bör njuta utomhus nu när våren är här (ja det får vi väl hoppas). Men dessa uppdateringar kan man väl inte få nog av?

Jag har varit trött och stressad de senaste dagarna, men idag vände det och jag väljer att dela med mig av idag istället och det positiva som dagen har medfört. Det började med handledarmöte via Skype, eftersom min handledare inte är på plats i Sverige just nu, där vi fick växlat idéer och klargjort saker för vidare skrivande. Det känns bra och jag är motiverad att masteruppsatsen skall bli bra!

Efter mötet åkte jag in till det samhällsvetenskapliga biblioteket där min vän väntade. Vi började med en paus (hehe). Det fick bli årets första glass, och utomhus som pricken över i:et.

Hav4

Eftermiddagen spenderades på läsesalen i vårt fina bibliotek, med läsning om EU och Sveriges relation till NATO och inbokning av intervjuer för min studie i full gång.

Under den senare delen av eftermiddagen och början på kvällen var min flatmate och jag ute på en långpromenad i Askimsområdet, i nästan två timmar. Det gav så mycket energi att gå runt på klipporna längs havet och andas in frisk saltvattensluft. Det blev en del springande på stränderna också eftersom hunden var med. Vi är båda födda i skärgården, och konstaterar varje gång att det är när man väl kommer ut till havet som man blir påmind om hur fantastiskt och viktigt det är. Och vi har det så nära, ett stenkast från centrum. Det är detta som är bäst med Göteborg, att du har stad och samtidigt tillgång till hav och natur. Västkusten är så fin!

 

Glad påsk!

/Maria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s