SPIRA – Fönster mot framtiden.

Vad är en mässa? För mig är det ett fönster ut mot tiden efter studierna. Jag tror att det är bra att se världen då och då genom ett dagdrömmande fönster för att ha ett mer tydligt mål framför sig. Studier bör leda till arbete och självständighet, men väl i skolan är det enkelt att glömma bort världen där ute.

Jag har precis kommit hem från SPIRA – Samhällsvetarnas stora mässa. Det är en bra mässa då samhällsvetenskap kan te sig lite abstrakt och luddigt emellanåt i klassrummet. En stor mängd företag och kommuner kommer dit och informerar om sin verksamhet, och ja – man får kaffe och choklad.

För er som funderar på att bli socionomer är denna mässa den stora ryggdunkar-mässan för socialarbetare. Extremt många – framför allt kommuner – vill ha socionomer hos sig vilket får en att känna sig åtråvärd. Att få uppmuntrande kommentarer från yrkesverksamma är extremt värdefullt och boostar en seg dag extremt mycket. När man känner ”vad håller jag på med?” så får man ett klart och tydligt svar, och det är verkligen värdefullt.

För er som undrar om mässor är att rekommendera blir mitt svar: JA! Gå på alla mässor som är relevanta för din utbildning – det finns olika mässor för olika fakulteter – och se genom ett fönster hur världen faktiskt ser ut.

/Tomas Nilsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s