Studentengagemang

Som student finns det många andra saker man kan göra på de olika fakulteterna utöver att gå på föreläsningar och plugga på läsesalen.

Sedan jag började min Master på den Statsvetenskapliga institutionen har jag varit aktiv medlem av Föreläsningskommittén i Utrikespolitiska Föreningen (UF), förutom då jag var på praktik i Spanien i höstas. Detta är en av Göteborgs Universitets största studentföreningar. Det är en politiskt och religiöst obunden förening med syfte att sprida kunskap och skapa diskussion kring utrikespolitiska frågor. I Föreläsningskommittén möts vi för att diskutera intressanta teman, planlägga kommande föreläsningar och bjuda in potentiella föreläsare. Vi kommer från olika fakultet men har ett gemensamt intresse: att sprida kunskap om nationella, internationella och globala frågor. Häromdagen hade vi terminens första möte där vi kom med olika idéer för föreläsningar som vi önskar att hålla framöver, och jag tror att det kommer att bli en rolig vår. Som aktiv medlem hjälper man även till med förberedelser inför föreläsningarna och idag skall vi till exempel mötas upp för att förbereda inför dagens seminarium ”U.S Embassy visits”, dit en person från den amerikanska ambassaden i Stockholm kommer för att prata om bland annat det amerikanska valet. Det blir intressant!

Som student finns det plats for engagemang och det är ett bra sätt att lära känna folk från olika delar av universitetet! Det kan också tilläggas att det är en bra erfarenhet och merit att ha med sig när man söker praktik och jobb. Om du tycker att detta låter intressant kan du läsa mer om föreningen på dess hemsida: http://ufgbg.se/

Take care!

/Maria

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s