Arrival Day

Vad är Arrival Day? Det är en extremt okänd del av Göteborgs Universitet bland de flesta svenska studenterna. Antingen kan man allt, eller så kan man ingenting. Arrival Day är dagen då alla utbytesstudenter kommer till Göteborg, vilket händer 2 gånger per år.

Nu på vårterminen tar ca 300 studenter plats på Göteborgs Universitet och de kommer från de flesta av alla världens länder, men det finns en övervikt av människor från Tyskland, Frankrike och Spanien.

Welcome Services anordnar en upphämtning av studenterna som är frivillig, men som många säger ja till. Det är Welcome Services som förser studenterna med lägenheter via SGS studentbostäder och då detta är mycket grundläggande ser de till att studenterna blir upphämtade – får sina kontrakt samt lite fika – och till sist blir de utkörda utanför sina bostäder och slipper därmed bära på tungt baggage.

Detta hade däremot inte varit möjligt utan de extremt duktiga studenterna som självständigt koordinerar de frivilliga som samlar ihop alla utbytesstudenter för upphämtning. Det är studenter själva som hämtar upp och även delar ut nycklar och fika på kontoret vid Medicinaregatan 20A.

Är man intresserad av att träffa internationella studenter vid GU kan man ansluta sig till GISA (för GÖTA studenter) eller till IntU (för studenter vid Handelshögskolan. Dessa människors äventyr har bara börjat, men Welcome Services tillsammans med GISA och IntU har skapat ett gott välkomnande och första intryck, och mycket mer är planerat!

 

/Tomas Nilsson

Annonser

En reaktion på ”Arrival Day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s