Det är mer vegmat som gäller nu

Grattis på Lucia-dagen! Kanske har några reagerat på att Göteborg inte har någon Lucia i år! Förra året var jag på deras konsert i Vasakyrkan, det var svinbra, även om organisten ballade ur och körde tipp tapp i moll. Men i år så blir det alltså inget med det, Lucia-grejen ligger tydligen inte i tiden och här får ni veta varför, när GP intervjuar en professor i etnologi:

IMG_2347

Så vegmaten har alltså konkurrerat ut Lucia. Traditionalisterna RASAR mot de militanta vegetarianerna, kan vi inte ens få fira Lucia nu?! Vad är det frågan om. Visste inte ens att de tävlade i samma liga, vegmaten och Lucia med ljusen.

IMG_2334

Adventshelger i Göteborg = julmarknader här och där, i Haga, på Kronhusbodarna, Frilagret, på HDK och Röda Sten t ex! Det var lång kö i lördags, många som liksom vi ville dricka varm choklad och köpa julklappar till sig själva. August var där och hade roligt.

IMG_2345

Och visste ni att man kan åka mysbåt med Paddan till Liseberg alla helger i december?! Förbi nygamla och gammelnya Ullevi och Gårda t ex. Det gjorde vi idag, käkade våfflor, drack glühwein och skrattade åt folk som var dåliga på att åka skridskor. Okej, den enda av oss som kommer från norra hockeySverige skrattade, övriga var fulla av beundran.

ps. jag hoppas ni inte missade konstigaste festen i veckan, Nobelfesten, där framsteg firas på ett bakåtsträvande sätt. Men det kommer väl också försvinna i framtiden, nu när det är mer vegmat som gäller och så. Kolla in förra årets rapport.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s