Självkontroll

 

Alla har vi något som stjäl tid. För studenter blir det påtagligt när vi får ont om tid – framför allt vid tentaperioder när vi bör lägga mycket tid på att studera eller skriva hemtentamen.

Själv är mitt gift nyhetssidor. Det går av bara farten

  • väntar på bussen: kolla GP
  • koka ägg: kolla aftonbladet
  • Seg föreläsning: kolla metro
  • osv…

Det blir en del kollade per dag och när man är under en period av både B-uppsats och tentamensskrivande blir tidstjuvarna uppenbara.

Safe to say är att många tidstjuvar finns på Internet. En dator utan Internet är inte mycket att ha nu för tiden och är väldigt tråkig. Men hur ska man göra för att behålla fokus vid tidspressade situationer som student i förhållande till det eviga ”click-betet” Internet?

Ett användbart program jag hittat är SelfControl (Mac). Där kan man skriva i vilka sidor man ofta besöker som man upplever stjäl tid och sedan avaktivera dem i upp till 24h. Inte ens starta om datorn eller ta bort programmet hjälper för att återställa detta.

Det är helt gratis och kanske det hjälper någon sönderstressad människa till att bli liiite mer produktiv. Annars kan det vara en bra grej att använda för att se om man blir särskilt påverkad av att inte ha tillgång till vissa sidor. Kan också vara ett challenge till någon som är lite för beroende av att se nästa uppdatering gällande Miley Cyrus. 😉

/Tomas Nilsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s