Fältvecka!

Min första fältvecka var i armén. Vi var ute i skogen och under jorden var det sand. Alltså… samma som på stranden. Mitt ute i skogen… Har inte en aning om hur det funkar, men så var det. Vi fick lära oss att sätta upp arméns jättestora tält som sög åt sig vatten när det regnade och som hade en kamin på 20 Kg. Det var som scouterna, fast man hade nattvakt gick gå patrull och fick ingen mat.

Oh those were the days…

På GU innebär fältvecka (eller fältstudier) något helt annat! Man får besöka en plats inom det område man studerar (socionom i detta fall) och se vad de gör. Jag och min klasskamrat Gabriella fick åka ut till Bergsjöns kyrka och vara med där i 1 vecka. Om två veckor kommer vi tillbaka för ”round 2”.

Det var sjukt intressant att vara där och se vad de gjorde – kommer inte gå in på detalj däremot… – men att vara på fältvecka som leder till en B-uppsats är lite speciellt. Man får inte göra någonting oavsett vad som händer utan bara sitta där och anteckna/observera.

Att gå på fältvecka är däremot ingenting att gräma sig över, utan det är otroligt lärorikt och en del av det man gör som student i vissa fall. Samma vecka var där även olika former av forskare, frivilliga sjuksköterskor, tandläkare, terapeuter och juriststudenter. Man kan se det som ännu en sak att se fram emot som blivande GU-student och det är hemskt roligt att träffa så många nya intressanta människor!

/Tomas Nilsson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s