Två sorter

Nu befinner vi oss ganska exakt i mitten av höstterminen! Vilket betyder att de flesta av oss haft nån typ av examination typ förra veckan. Oavsett om en har hemtenta eller pluggar inför salstenta, så har många ett typiskt hemmaplugg-beteende och jag tror vi kan dela upp oss i två läger; 1) de som är hemma och pluggar och därför städar och pysslar frenetiskt, alltså vi snackar putsar kaklet i köket, drar ut spisen och dammsuger, sorterar lådor med gamla luktsuddigum. Och 2) de som är hemma och pluggar och därför städar absolut nada, utan hänger sig åt studierna som vore de i trans!!! Det betyder inte nödvändigtvis ökad effektivitet, bara en illusion om att inget får gå före att plugga eller pseudoplugga, varken diska, laga mat eller slänga sopor – de mest basic hushållssysslorna. Själv tillhör jag den andra sorten, vilket betyder att efter tentan behöver jag lite tid för att styra upp livet och komma ikapp verkligheten. Men i onsdags efter vår tenta i biologisk psykologi gick vi inte till verkligheten, utan direkt till krogen. Vi spenderade motsvarande en arbetsdag på samma ställe, sådär så att personalen undrade om vi egentligen ockuperade fastigheten. Sen åkte jag på mini-lov och kommer nu tillbaka till en tveksam lägenhet och biblioteksböter som förhoppningsvis bara är tresiffriga.

Men kanske var detta ändå tentan med den tunnaste bubblan innan, dvs hade inget problem med att fokusera på annat, pga fyllde år och ville ha fest med Alice på Guldheden.

IMG_2250 IMG_2257

Vi hade stora visioner om uppstyrd gästfotografering men efter en glömd kamera och Alice hemmagjorda bål så fick det sköta sig självt så att säga.

IMG_2225 IMG_2227

Nu är det ju november och kanske är den här drömmiga hösten över, men om den inte är det och ni bor på Hisingen t ex, så är mitt tips Hisingsparken; en promenad runt sjön och en våffla på det här stället. Glad kursstart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s