Att söka stipendium

Söka stipendum kan vara en riktig mardröm. En miljon länkar och ibland superspecifika kriterier som att man helst ska haft en gammal moster som läste japanska under 60-talet, eller att man måste skicka in ansökan via ”vanligt brev” då e-mail ”inte ger hela bilden”… ja ni fattar. Stipendiefonder förvaltas av ibland underliga människor som är extremt anala för att betala en tusenlapp här och där.

Många stipendier går till forskning, utlandsstudier och särskilda ämneskunskaper, men let’s face it: de flesta av oss – i alla fall på grundnivå/bachelor – vill söka stipendium av den enkla anledningen att vi enligt socialförvaltningen ”lever som en låginkomsttagare”, detta trots att 75% av CSN är lånade pengar. Vi vill ha mer deg för att ha större frihet med andra ord.

Det bästa stipendiet jag har stött på är utan tvekan Adlerbertska stiftelsen som är mer än generös. Jag har fått stipendium därifrån hela två gånger: en för en utbytesresa till Washington DC när jag gick på lärarprogrammet (innan jag bytte bana till den socionom-stolle jag strävar till att bli idag) och ett fick jag… IGÅR!!!!!

Som Socionomstudent finns det stipendium att söka i september månad för att helt enkelt existera och bo i studentlägenhet. Min sambo och jag kommer se till att fondens pengar inte går till spillo, och då jag idag lämnat in min senaste tentamen och betalat hyra känner jag att visst minsann uppfyller jag kraven för detta stipendium.

 

Här kommer en länk till dem allihop! Fram med grävskopan och sålla du med så vet man aldrig var man hamnar STIPENDIUM GU

Adlerbertska

/Tomas Nilsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s