Slutsats

Köpt kurslitteratur i all ära, men fördelen med biblo-böcker är att man får ta del av så mycket mer visdom än det som står i en ny bok. Häromdagen:

IMG_1629

Jag hade kanske reserverat mig och inte skrivit HELA utan bara hela. För det är maj och även om vi nästan blåser bort i vårstormarna (som är både meteorologiska och känslomässiga, oo ja) så levererar världen idel göttigheter. Till exempel:

IMG_1571

Diverse tentabelöningar går som en röd tråd genom denna blogg och förra veckan var det dags igen, efter avverkad tenta om typ ögon, logik, känslosamma minnen och kreativitet.

IMG_1574

Vi skulle dra ut på landet, men först blängde alla på mig för att jag var sen till Alices barndomshem i Majorna, som är ett helt orimligt hus nära älven med utsikt över Erksbergskranen t ex.

IMG_1597

Vi roadtrippade (utifrån definitionen att stanna onödigt ofta så att en tvåtimmarsresa tar fem timmar) till Kinnekulle vid Vänern, där vi vandrade i berg och skog, spelade yatzy i lusthus, åt blåbärspaj och klämde några vinboxar framför brasan.

IMG_1601

På Valborg hade vi såklart obligatorisk skola, så vi brände in till stan igen, men kunde inte låta bli att stanna på en alldeles för dyr loppis med skoförbud, som hade så catchy musik att vi dansade lite i tofflorna man fick låna.

IMG_1606

IMG_1609

IMG_1613

En mer tillgänglig loppis; mittemot Slottsskogsvallen är det bakluckeloppis typ varje helg nuförtiden! Där finns högt och lågt, det mesta så billigt att det är onödigt att fundera på om man ska satsa eller ej. Missa heller inte megaloppisen i Majorna sista helgen i maj!

IMG_1600

Slutsats: hela världen suger ur ett postkolonialt maktstrukturellt orättvise-perspektiv, men våren och livet i allmänhet är helt okej ur ett priviligerat medelklassstudentperspektiv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s