the Steamboat experience

Två tentor är klara, bara en kvar! Kände enorm lättnad efter att ha gjort den tyngsta tentan i lördags, och det firades med en 90- tals hip hop kväll på Blu Jaz- så bra kväll!

Sedan dess har jag tagit många pluggpauser vid polen för att, liksom de flestavästerländska studenterna här, skaffa mig en mindre brännskada innan jag åker tillbaka till kallare bredgrader. Jag har också försökt hinna med lite mer kultur. Aslam och jag var på Chinese Garden förra veckan och åt på den singaporianska kedjan Ya Kun Kaya Toast– röstat bröd med söt kräm på som doppas i en sås som består av halvkokt ägg, soya och peppar. Låter märkligt kanske, men det var överraskande gott!

20150424_211939

Kaya Toast.

20150424_184836

Chinese Garden.

Vi pratar då och då om bristen på Singaporiansk autentisk kultur men han lyckas alltid ta mig till ställen som har just det. Är glad att vi av en slump råkade hamna i samma tutorial grupp och av en ännu större slump spontant frågade varandra om vi skulle skriva uppsatsen tillsammans, för det visade sig att han faktiskt ska till Göteborgs Universitet nästa vårtermin! Han är en av de jag bondat bäst och mest med här, vi har haft sjukt roligt ihop. Speciellt åt alla våra olikheter men ännu mer över våra likheter. Trots att han är uppvuxen i en helt annan kultur och religion än jag, tycker och tänker vi förvånansvärt likadant ibland. Det ska bli spännande att se vad han tycker om Sverige; vilka sociala normer han tycker är underliga, om vårt skolsystem är bättre eller sämre, hur det är att hantera kyla och mörker, etc. Och göra matlådor- här lagar ju ingen sin egen mat, bara köper. Jag har inte rört en stekpanna sedan december.

Förutom igår då vi testa Steamboat, vilket är ett Hot- Pot liknande sätt att äta mat på. Man får grytor och stekpannor satta framför en på bordet och sedan (extremt många) tallrikar med rå mat- räkor, krabbor, kött, fisk, grönsaker, för att lägga i de kokande grytor eller steka i olika kryddor. Vi hade ingen aning om hur vi skulle göra men vi hade väldigt roligt! Ännu roligare tror jag kineserna som serverade oss hade- de försökte på mandarin förklara hur vi skulle göra och  skrattade sedan när vi började fumla med våra pinnar i sopporna. Kul och gott i alla fall, även om vi inte riktigt visste vad vi åt halva tiden 🙂

20150504_210843

”I guess we’re just…. put this in the soup?… Or, do we drink the soup?.. Or both?” – The steamboat experience.

Sista veckan i Singapore har inletts, det känns både som att jag precis kom hit samtidigt som det känns som att jag alltid varit här. Förmodligen för att det varit väldigt intensivt på många plan, det har varit omöjligt att vara uttråkad här. Ser framemot ännu intensivare sista dagar för att avsluta tiden på topp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s