Lebensraum

Detta med att hitta boende. Sedan detta med att betala 12 mån-hyra. Sedan detta med möbler. Sedan detta med compact living, att t ex August sitter i min säng och mixar guacamole pga för trångt i köket som egentligen inte alls är ett kök. Jag är lycklig som har kommit till detta sista steg, med guaca-mix i sängen/sovrummet, heja alla er som letar boende i kristider! Har du redan gjort alla grundsteg, dvs registrerat dig på Boplats och SGS, kollat Blocket, facebook-fiskat etc så glöm för all del inte att det finns privata hyresvärdar – har t o m hört att en kan kolla i trappuppgångar i önskvärda områden och ställa sig i kö, men det känns ju lite… som på medeltiden.

bild 1

26 kvm alltså och en mycket skör balans mellan matsal, salong och sovrum. Allt detta får ändå plats på så liten yta, med skillnaden att man liksom kan sitta i sovrummet med fötterna i salongen och kasta något till köket. Och vem vill inte ha det så?!?! Men skulle jag t ex skaffa en större säng så blir det ett sovrum med spis och kylskåp. Att det ju ändå är så det står till blir jag varse om på natten när brummande från köket stör min sömn. Då önskar jag alltid att jag var en såndär amerikan med vapen under kudden så jag kunde sätta några kulhål i kylskåpet och somna om. Rimligt.

bild 2

Har man riktig tur, som Alice i Haga, så hamnar man i en trappuppgång med gammal hiss och någon som odlar pelargoner i fönstret ut mot gården.

bild 4

Och till sist en helt orelaterad bild på torsdagens Jonathan Johansson-spelning på Pustervik, ny skiva Lebensraum mycket mycket bra. Lyssna in! Alltid kul när man inser halvvägs in i konserten att man hade engelskalektioner med gitarristen för länge sen på gymnasiet i en helt annan del av landet. Random random.

ps. Apropå bostad och sommarekonomi – glöm inte att du som student an få bostadsbidrag! 700 extra i månaden kan vara gött om det är tajt juni/juli/augusti.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s