1 oktober 2056

Grattis på 16 april! = dagen då alla ni universitetssökande kan luta er tillbaka och njuta av att ni antagligen gjort fett bra framtidsval igår 15 april. Nu är det bara att ro den här terminen i land utan att gå in i väggen eller i personlig konkurs eller få hjärtat krossat i tentatider eller på andra sätt ramla av den smala planka som är studentlivet. Vad gäller den personliga konkursen så kan ju den stundande skatteåterbäringen hjälpa. I alla fall för somliga (LÄS MIG), om man ska få tillbaka en ansenlig summa (LÄS FEMSIFFRIGT BELOPP). Känns Helt Okej efter de senaste två årens obefintliga återbäring: ”Enligt Skatteverkets beräkningar ska du få tillbaka 62 kr. Summan är för liten för att betalas ut”. Finns dock en risk att pengarna är slut redan innan de kommit in på kontot. Dagen då jag fick det glada budskapet rörde jag mig t ex endast mellan långgatorna och Mañana på Kungshöjd och levde det goda livet. Att göra av med imaginära pengar är det bästa som finns.

Ja, det är svårt att försöka vara vuxen, pengar och tvätt och viktig post och så. Just viktig post är något jag gärna undviker, ibland med dryga påminnelseavgifter som följd. Så jag har fått lite bättre rutin på det hela, men tror jag ska sluta med det igen efter veckans horror movie brevläsning;

bild 2-2

Är det bara jag som känner mig terroriserad av alla aktörer som vill att jag ska börja tänka på pensionen? Men att skriva ut självaste mitt pensionsdatum, där går banne mig gränsen. VAD VILL DE ATT JAG SKA GÖRA MED DEN HÄR INFORMATIONEN? Boka in 1 oktober 2056 så att jag inte bestämmer att jag ska fika med nån just då eller vad?! Orimligt. Jag vill säga till dem; ring inte mig. Jag ringer er. När jag är redo. Vet inte vad som är mest skrämmande med detta, att det faktum att tiden går blir mer konkret eller att Samhället bestämt att jag ska jobba i 40 år och sen sluta med det 1 oktober 2056. Varför fick jag inget klockslag kan en undra.

bild 1-2

Om ni känner er deppiga nu kan jag muntra upp er med dagens citat från kurslitteraturen taget ur sitt sammanhang, fritt översatt; ”det finns något djupare i tvättbjörnsskap”. Att vara tvättbjörn. Raccoon-hood.

ps1. Om ni inte får någon skatteåterbäring ska ni inte vara ledsna, har nämligen hört att det alltid är bättre att få allt utbetalat direkt, t ex för att pengarna inte växer när de är gisslan hos staten. Men det är ett bra sparsätt om man är oförmögen att styra upp ett eget sparande.

ps2. Jag hoppas ni läser Ellens glassiga Singapore-inlägg också! Kontrasten mellan våra bilder kunde inte vara större. Bilder på dansklass i Hot Hula Hula vs… pensionspost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s