Always wear a helmet

bild 2-1

Grattis på påsk i efterskott! Innan jag åkte norrut över påsk såg det ut såhär i Götet:

bild 4

Vid Härlanda tjärn i Kålltorp. Förvisso kl fem på eftermiddagen, när alla andra barnfamiljer vände, då hade jag och mitt gäng med två vuxna och ett barn kommit iväg med picknickkorg och allt. Gillar ändå skogen i mars och tidig april, det är liksom lugnet före stormen, innan våren och sommar gör allting galet.

bild 1-1

Vår-galenskap light: att ta långlunch i stressiga tider, äta nya Magnum-glassarna och softa på valfri random gräsplätt, t ex den utanför Hemköp vid Brunnsgatan. För övrigt Gbgs mysigaste spårvagnslinje, 2:an genom Annedal.

Vi läser just nu kognitiv psykologi, dvs om hjärnan, perception, lagring av kunskap och minnen. Grymt intressant och ironiskt: vi försöker memorera hur vi lär oss och minns på bästa sätt. META! Säkert har detta redan slagit er, men det finns ju t ex olika sätt att repetera på. Det rekommenderas starkt att slopa det mekaniska rabblandet av fakta och istället reflektera och försöka koppla ny kunskap till den man redan har.

20150327_095742

Något som också används som ursäkt för att försova sig till halvsega föreläsningar. Nej men allvarligt talat, hjärnan är helt sjuk, mindblowing fantastiskt organ. Always wear a helmet, people. Särskilt om ni är ute på galej. MVH en som slagit huvudet i kullersten under en limbotävling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s