en vecka Downtown

Snart är jag i fas med nuet i reseberättandet, men jag har inte missat så mycket eftersom jag efter ledigheten spenderat mestadels av tiden med att ta igen plugg. Efter att vi kommit hem från resan stannade min sambo kvar en vecka för att arbeta på sitt företags kontor här i Singapore (av en ren slump så råkade det finnas ett just här). Det var fint att få ha honom kvar ett litet tag till, två veckor gick alldeles för snabbt. Kontoret låg på Orchard Road och vi bodde vid Harbour Front så jag spenderade mycket av veckan inne i stan. Vi spontanade en bio en kväll då vi hade hört att Singapore hade några av de bästa biosalongerna i världen (vet inte i vilka mått de är mätta i dock). Hade ingen vidare förväntning på filmen, men Birdman var väldigt. väldigt bra! Det är så sällan man går ifrån en bio och tycker att det verkligen var värt att se den. Att känna sig riktigt nöjd.

Vi spenderade en kväll på Altitude, Singpores högsta byggnad som har en bar på taket. Det gav en 360 graders vy över hela staden/landet, vilket var en mäktig syn vid solnedgången.

20150305_181316Vi gick även runt Marina Bay och the Promenade, där många av de typiska ikonerna för Singapore finns; Marina Bay Sands (de tre byggnaderna med en stor båt på toppen), Singapore Flyer (pariserhjulet), ArtScience museum (blomman) bland annat. Jag är där till och från, det är härligt på kvällarna för det fylls med folk, flodbåtar lyser upp vattnet och Marina Bay Sands glimrar och spelar musik som sätter stämningen på hela hamnen.

20150129_201539

PÅ helgen besökte vi Gardens by the Bay, ett annat ikoniskt ställe. Där finns bland annat Supertrees Grove (vilket liknar något hämtat ur Avatar och har ljusspel på kvällarna) och de två jätteväxthusen; Flower Dome och Cloud Forrest. Det var riktigt häftigt, det är världens största klimatkontrollerade växthusen i världen! Även om jag inte är en blomfantast var den 18 gradiga miljön snäll mot kropp och själ.

20150307_120553 20150307_121339 20150129_210232

Supertree Grove.

Jag har märkt av alla artiklar i tidningarna- ja, jag försöker hänga med vad som händer där hemma trots att det känns väldigt långt bort just nu- att det snart är dags för högskoleprovet! Själv skrev jag det för några år sedan, och tror jag har förberedelser att tacka för mitt resultat. Mycket ligger inte bara i kunskapen utan även tekniken, så jag skulle tipsa om att göra en massa gamla prov, bli bekant med hur frågor är formulerade och öva uteslutningsmetoden. När du väl skriver provet så svara så många frågor du kan även ifall du inte är säker på svaren; du får ju inga minuspoäng för fel svar och ju fler du svarar på desto större chans att du får fler rätt (logiskt kanske). Lycka till!

20150307_134726

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s