Filippinsk ParadisÖ

Nu är jag tillbaka i Singapore efter en mer avkopplad än uppkopplad resa, så får återberätta i etapper. Jag och min sambo gjorde en lista på alla ställen vi ville se, men den blev aaalldeles för lång, men eftersom vi inte kunde bestämma oss så valde vi att se lite av varje istället för mycket av lite. Vi började i Filippinerna, flyget gick till Kalibo där vi sedan tog en buss till Caticlan för att åka båt till ön Boracay. Allt gick smidigt och Singapore Airlines var toppen (såklart…).

20150218_091549White Beach.

Boracay är en typisk paradisö med vita stränder och turkosblått hav, tydligen är även White Beach rankad till den vackraste stranden i världen 2014! Inte förvånande, White Beach är den milslånga vykortstanden, fylld med restauranger, barer, pubar, klubbar, butiker etc. Boracay är inte lika exploaterat som andra sydostasiatiska turisthak, men det är på uppgång. Djungeln var skövlad på flera ställen för att ge plats åt stora hotellkomplex och lokalbefolkning berättade det för tio år sedan inte ens fanns någon stad här, men att det nu till och med fanns Starbucks på stranden. Antar att det säger något om en plats, om Starbucks hunnit dit innan du har.20150218_205326Restauranger och barer på stranden. 

Att Boracay inte är lika outforskat som när min sambos vän var här för 20 år sedan gör det dock inte till en mindre vacker plats. Restauranger och pubar är inte lika tacky som det kan förväntas av ett turistställe. Tvärtom, stranden är fantastik på kvällen! Sådan blandning mellan gamla och ung, par, singlar, familjer. Alla ställen har bord vid strandkanten, rislampor och fyrverkerier lyser upp sanden, vart man än går hör man livemusik, känner doften av vattenpipor och mat från olika kulturer. Tror bland annat att vi aldrig har ätit så god mexikansk mat som där.20150219_174612Overkligt vackra kvällar på White Beach.

20150219_085433Donal på Puka Beach.

Fisk- och skaldjur var också otroligt gott (så gott att jag börjat gilla att äta ris och fisk till frukost). Allt var barnsligt billigt (speciellt for en själv som bor i Singapore) vilket gjorde att man för en gång skulle inte lät priset väga in vid beslut av maträtt. Hotellet var beläget på en höjd så vi vaknade alltid av soluppgången vilket var underbart! Stor kontrast mot att vakna till ljudet av en tjutande väckarklocka i en mörk lägenhet. Hotellpersonalen fixade allt till en, och allt gick att ordna. Det enda som var ett problem var för min pojkvän att hitta ett par flip- flops i storlek 45 (i ett land där mina 159 centimeter får mig att verka 20150221_090538reslig tillverkades visst inte den storleken). Bortsett från den stora huvudstranden hade vårt hotell en privata strand, Puka Beach, som var mycket lugnare och… privatare. Så på Boracay blev det mycket sol, bad, snorklande, massage ( många av dem), massa god mat och så klart firande av Kinesiska Nyåret! Då vi båda låg magsjuka under vårt egna nyår var det kul att få en andra chans 🙂

Resan fortsatte efter några dagar vidare norr ut, med en övernattning i Manila, Filippinernas huvudstad. Där hann vi sova, tvätta och plugga (lov innebar visste inte ”helt ledig”) innan vi fortsatte väster ut.20150218_062223

Soluppgången (och utsikten över up- and coming Boracay Resorts… :/ )

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s