Get my stuff done

IMG_1293

Igår var det premiär för ”Psykologer föreläser…” på Andra Lång Kvartersscen. Nästa tillfälle, den 18/2 är det en grym snubbe som snackar kreativitet – passa på! Den här gången handlade det om prokrastinering/uppskjutande beteende – ett återkommande ämne här på bloggen och kanske av goda skäl. Psykologen som föreläste jobbar inom studenthälsan och hon skattar att ca 50% av de studenter hon möter på GU och Chalmers har prokrastinering som sitt huvudsakliga problem. Jag lovade ju en gång att jag skulle återkomma med botemedel på uppskjutarsjuka, så här är mina top 3 lärdomar från föreläsningen;

1) Vi är av evolutionen formade att tänka kortsiktigt. Att undanröja obehagliga känslor och hot i stunden för att överleva. Så i kampen mot vår grottmänskohjärna måste en hela tiden påminna sig om de långsiktiga målen och se hur de överensstämmer med kortsiktiga beslut. 

2) För att komma igång med nåt: sätt en timer på 25 min, sätt igång och KÄNN INTE EFTER förrän klockan ringer. Ba gört. 

3) Att klandra sig själv efter att en ändå inte gjort det en ska leder inte till något bra. Bara hoppa det och stötta dig själv.

Meeeen at the end of the day är vi ändå bara människor och om du vill prokrastinera genom att kolla på en rolig film om just detta, kolla på Get my stuff done. Och typ alla andra i samma serie.

Hela föreläsningen avslutades med ett exempel på en student som helt enkelt kom fram till att hen hade ett riktigt gött liv, med grymma TV-serier och mycket häng med vänner, trots att hen inte tagit några poäng på hela terminen. Det är alltså viktigt att skapa sina egna regler. Och ha lite balans i tillvaron. En suddig kväll på galej med fadderbarn får illustrera detta.

IMG_1273 IMG_1276 IMG_1280

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s