University Town

Välkomna alla nya studenter på GU, till GU! Hoppas ni har en fin start och vackert vinterväder därhemma. Denna vecka fick vi vårt studentpass (som bl.a. tillåter oss utbytesstudenter att resa in och ut ur Singapore) och därför har många av de lediga timmarna gått åt till att styra upp resor. Det finns så många platser att se men tyvärr kommer man inte att hinna se allt så vi har försökt välja resemål som kan ge lite av varje. Första resan blir nästa helg! 

20150123_222324I fredags var vi på några riktiga favoritställen i Singapore! Åt indisk- muslimsk mat (så beskrev restaurangen det i alla fall) på Arab Street. Rätten Murtabak är något man måste testa! Kvällen fortsatte på Haji Lane, en Barcelona- inspirerad gata med restauranger och barer, och till Blu Jaz Cafe- ett hipsterställe med bästa musikblandningen och rHaji Laneiktiga drinkar (inte utspädda, som på de andra exchange studentklubbarna). Hit blir det definitivt fler besök. Vidare till en efterfest vid ett konstmuseum och slutade upp vid en lokal 90- tals klubb. Senast skrev jag att jag skulle på strandfest men har fått oförklarligt hög feber så jag spenderar kvällen på campus.

NUS har flera olika campus med en olika boendealternativ. Man kan bo hostel- style med flera andra, ensam i en korridor med eller utan toalett och AC, eller i en lägenhet med andra. Man kan också bo utanför campus, allt beror på vad man vill ha och betala för. Jag bor i University Town, eller U- Town som alla säger här, i en lägenhet på 12:e våningen med tre andra tjejer. Lägenheterna är ganska plain men fräscha och rymliga nog (med tanke på att Signapore är ett av världens mest tätbefolkade ställen).20150110_113603Utsikt över U-town  från mitt fönster.

 

20150110_141306U- town ligger på andra sidan en motorväg (som det lätt går att passera över en bron) till resten av universitetet och är sin egen lilla stad. Den har en matbutik, frisörsalong, gratis gym och pool- har hört den kallas ”the european pool”, kanske inte behöver förklara varför. Många studenter från trakterna runt omkring Singapore verkar inte dela vårt desperata behov att pressa i solen för en bränna. Å ena sidan är det en skön känsla att pausa plugget med en timmes poolhäng, men å andra sidan lite farligt då det känns som om vi är på semester eftersom hela området mer liknar ett hotellkomplex än ett universitet till utseendet (i svenska mått mätt).
Bor i det vänstra tornet.

Universitetet är rent och fräscht, vilket kanske inte är så oväntat med tanke på de hårda straffen man får för nedskräpning här. I mitten finns en stor Australienskimporterad gräsmatta som på eftermiddagar och kvällar är fyllt med folk som spelar frisbee, fotboll e.t.c. Bredvid finns även Singapores största Starbucks där man ofta sitter och pluggar (eller vid studiecentret ovanför) och foodcourts.

Starbucks

Vi har ett kök i lägenheten utan spis och ugn (är det då ens ett kök?) så vi äter alltid ute. Jag kommer inte laga en enda matlåda på hela terminen, woho! Maten kostar ofta mellan S$2-6 (12-36 SEK) och är allt från oätligt till gottgott beroende på om du haft tur eller otur (samma rätt verkar variera stort i smak och kvalitè från dag till dag). Ofta är maten spicy och det tog ett tag innan man hittade sina pärlor bland alla olika kök (indiskt, indonesiskt, kinesiskt, japanskt, ”western”- tji får vi i ”väst” som döper all mat härifrån till ”asiatisk mat”…). Bästa med dessa foodcourts är deras fruktsmoothie för 10 spänn som består av, det en fruktsmoothie borde bestå av; frukt.

foodcourt 20150111_203035

Nästa gång blir det resebloggande med betoning på resa 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s