När jag sökte guldets land

För en teaterförälskad person som jag är Göteborg lite av ett kulturmecka med alla dess teatrar och museer. Det är bara att vandra Avenyn upp och ner så stöter man på Lorensbergsteatern, Stora Teatern, Stadsteatern, Konserthuset, Konstmuseet (till och med Högskolan för Scen och Musik finns precis bakom!). Det var bara en gata. Varje gång jag ska till centrum, universitetet eller extrajobbet åker jag förbi en rad ställen – Backateatern, Hagateatern, Folkteatern, Göteborgs Dramatiska Teater, Stadsmuseet, Sjöfartsmuseet – och tänkt dit ska jag gå i helgen… Det är ju fy och skam att det hittills har blivit av ungefär aldrig.

Fram tills i onsdags vill säga. Familjen var på besök och vi ville göra något som man bara kunde göra i Göteborg. Tur hade vi, just nu går Kristina från Duvemåla på GöteborgsOperan. Sååå härligt att vara i en miljö man ofta inte är i, speciellt då jag mestadels bara sett biblioteket och lägenheten under den intensiva studieperioden som varit. Jag kan i och för sig först att musikaler inte är för alla, men även om man inte kan uppskatta den fantastiska musiken eller den väldigt duktiga ensemblen så kan man ändå roas av den otroliga scendekorationen som hela tiden förändras framför en; flygande stenar, långa och höga vetefält, stora segelskepp, snötäckta björkskogar… riktigt häftigt! Visst känns det också både kul och självklart att se en musikal om svenskarnas IMAG17101utvandring till Amerika under 1800-1900 talet i Göteborg av alla städer, eftersom det var just härifrån närmare en miljon lämnade Sverige för att fly missväxtåren och söka lyckan i Amerika. Och guldet i Kalifornien som sedan blev till sand.

Så mer besök till museer och teaterar nästa år, guld värt att göra något annat än det man vanligtvis gör av rutin (bio, fika, gå på stan..). Många ställen har studentpriser eller grupprabatter dessutom. Är man inte en teater eller museum kinda guy så har Göteborg msaaassa spelningar och stands- ups. Det kan vara arrangerat av till exempel olika studentföreningar eller uteställen. Sedan finns det ju de större arenorna, i år var Håkan på Ullevi och Bob Dylan på Trädgårdsföreningen. Har man inte råd med allt man vill gå på finns det möjligheter att göra det á la student; P3 Guld har gratisbiljetter för ståplatser, Way Out West har såklart funktionärsbiljetter, Liseberg ett samlat inträdeskort för de flesta av årets spelningar och Högskolan för Scen och Musik har ibland gratiskonserter! Och säkert en massa mer jag inte hunnit göra än. Bara att ta för sig av tillfällena 🙂

westgigs

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s