Fun facts

Sitter och dreglar över kurserna i GUs kurskatalog för HT14; ”Utvecklingens politik; demokrati, makt och konflikt”, ”Fotografi, gestaltning och den kreativa processen” och ”Från lokala naturresurser till global konsumtion”… Träffade en kille som pluggar psykologprogrammet och juristprogrammet parallellt. Vet inte om det är något att rekommendera psykisk hälsa-wise, men man slipper i alla fall välja mellan ”grymt intressant” och ”också sjukt spännande”.

Tips såhär i söndagsångest-timmen, söka-till-högskola-tider och allmänbildningstips i största allmänhet; En akademisk kvart – små miniföreläsningar från Göteborgs universitet! Är det inte härligt med kunskap i lagom bitar?! Kanske kan de ge magkänsla för vad man skulle vilja veta mer om.

Fun fact; hälsade på en vän i England förra veckan och fick frågan om varför Göteborg kallas för lilla London. Som vanligt inbillade jag mig att jag kunde svaret och drog till med att det är för att Göteborg liksom London är en hamnstad med arbetarklass-anor, tegelhus och crappy väder. Men det är tydligen för att a load of engelsmän industrialiserade Göteborg på 1800-talet. What do you know.

Allvarligt talat har inte Göteborg crappigare väder än någon annan svensk stad. Och jag blev typ förförd av Englandsdimman över Jane Austen-landskapet kring Sheffield. Bilderna nedan kanske inte visar just det, men de sätter ändå stämningen.

IMG_0174

IMG_0175

IMG_0190

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s