Pecha Kucha – vettig, rolig och gratis underhållning!

Den här veckan har jag haft fullt upp, med skola, förkylning (skippade föreläsningen igår och sov till 12!) och en hel drös med härliga kvällsaktiviteter!

I tisdags var jag på ett arrangemang som heter Pecha Kucha på Park Lane, som jag verkligen varmt rekommenderar alla att gå på när tillfälle ges!

Pecha Kucha beskrivs såhär på pecha-kucha.se:
”Med rötterna i Tokyo är ”Pecha Kucha” (japanska för ljudet av konversation) ett unikt presentationsevent där lokala och besökande kreatörer från alla olika områden presenterar 20 bilder som var och en visas i 20 sekunder – ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete. Pecha Kucha är en global rörelse, för närvarande aktiv över hela världen!”

Under denna kväll avhandlades så vitt skilda ämnen som Finland (dess nationaldag till ära), konspirationsteorier kring 9/11, döden och äldres rätt till ett bra liv, kultur för och med funktionshindrade och ett nytt sorts elektroniskt musikinstrument.

Dessutom dök en av våra lärare, Lennart Weibull, upp på scenen för att berätta om ”Förtroendebarometern” som han och en kollega stod bakom. En kul och oväntad twist på kvällen!

Musikinstrumentet, kallat Doki Doki, gjorde mig sådär barnsligt lyckligt nyfiken! Kolla själv in vad häftigt:

 

//Anna

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s