Inspirerande branschföreläsning: Kommunikationsbyrån Prime

Idag hade vi en mycket intressant föreläsning med grundaren av kommunikationsbyrån Prime, Carl Fredrik Sammeli. Prime grundades, vad jag förstod, som en PR-byrå men har nu utvecklats till en av Sveriges största byråer som idag erbjuder såväl PR-tjänster som marknadskommunikation, tjänsteutveckling och trendanalyser.

Carl Fredrik visade oss, med filmer och powerpoint-presentationer, flera av Primes kundcase, och för mig som älskar kommunikation och annorlunda kampanjer var detta riktigt kul och intressant!

En av kampanjerna han presenterade var ”Vac from the sea” för Electrolux, där idén helt enkelt var att samla upp plastskräp från haven och återvinna till nya dammsugare. En alltigenom briljant kampanj, som ökade Electrolux försäljning i Europa (av sina miljövänliga dammsugare) med 300%.


Förutom att inspirera inom kommunikation inspirerade Carl Fredrik mig som företagsledare. Han berättade glatt att han pluggat lite kommunikation men aldrig tagit någon examen, att han fått sparken av bland annat Fredrik Reinfeldt och att hans medarbetare, och även hans fru, var duktigare på datorer än honom.
Carl Fredrik visar på att bli framgångsrik som företagare inte främst handlar om kunskap, utan om passion, visioner och ledarskap.

Han berättade att de satsar stort på sin personal och lägger ner mycket resurser på att hela tiden attrahera nya talanger (bland annat genom rekryteringsdagar – läs mer på primelab.se), och att 80% av de nyanställda är under 30 år.
Jag gillar verkligen det, ett företag som vågar satsa på unga talanger och innovation, och tydligen så lönar det sig. Prime har de senaste åren varit en av världens mest prisbelönade pr-byråer, och med tanke på Carl Fredriks i förbifarten nämnda månadslön (120 000 kr) tjänar de uppenbarligen en hel del stålar också. Jag blev imponerad och inspirerad och riktigt sugen på att jobba med sådana här häftiga organisationer och människor!

//Anna

Annonser

En reaktion på ”Inspirerande branschföreläsning: Kommunikationsbyrån Prime

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s