den underbara känslan av tomhet

Nu var det ett tag sedan sist, men det har flera naturliga förklaringar. Först och främst är det midterm-period här nu, och för det andra så har internet i det här huset en tendens att bli så långsamt att det blir oanvändbart när alla, inklusive man själv vill använda det, typ på kvällarna! Mycket frustrerande när man har skolarbete med deadline att lämna in, men nu är det alltså fredag dag och internet är vår vän! Midterm-period är det ja, så denna vecka har jag haft tentor i både Social Problems och Cultural Anthropology-kurserna, plus en book report-inlämning i Race and Ethnicity. Kort sagt har det varit sjukt mycket att göra, men igår kväll infann sig den underbara känslan av tomhet som alltid kommer när tentorna är avklarade. Ingen post tenta-öl här dock, alla läser ju typ fem olika kurser parallellt, och nog för att amerikanare vanligtvis är lätta att få kontakt med, men på kurserna är det verkligen ingen social stämning, kan dock bero på att majoriteten av mina kurser har si så där 120 studenter också. Istället firade jag med att sova ut, typ 11 timmar! Sömn har inte riktigt varit prioriterat på sistone… Jag brukar ju gnälla över hur mycket jag har att göra och det ÄR en stor skillnad mot hemma, att man har tentor och inlämningar och quiz och diskussioner om kurslitteraturen mest hela tiden, men själva nivån på kurserna känns egentligen inte värre än hemma. De tentor jag haft hittills har tvärtom känts ganska lätta och mestadels bestått av multiple choice-frågor och ”sant eller falskt”, där man ofta med hjälp av uteslutningsmetod, lite logiskt tänkande och rent sunt förnuft och allmänbildning skulle klara sig ganska långt, och har man dessutom pluggat lite så känns det inte som att det är några större problem.

Förra helgen var det ju en liten tur till Boston som gällde! Josefine från Göteborg, hennes två amerikanska suite mates Danielle och Ashley och jag packade på lördag morgon in oss i Danielles bil, lämnade mysiga Lancaster Street där de bor och tog the highway till Boston, Massachusetts.

I Boston hade Lancaster Street-flickorna bokat in oss på ett stiligt 4-stjärnigt hotell. Vid incheckningen blev vi tillfrågade om vi ville bo långt ner eller långt upp och vi svarade väl att lite utsikt vore väl trevligt, men att det inte spelade så stor roll, slutade med att vi fick bo på 35te våningen, så häftigt!

Vi tog tunnelbanan en bit ut till ett kvarter där Samuel Adams Brewery ligger, där de hade guidade turer med ölprovning, himla god lunch bestående av bönburgare och lite konst-iga grejer. Där blev vi dessutom joinade av min kompis Sara hemifrån Götet och hennes kompis Magdalena, som reser runt i USA några månader, superfint återseende!

På natten svingade vi våra lurviga, eller tills klockan två när allt stänger i den där staden, och dagen därpå ägnade Josefine, Sara, Magdalena och jag åt att vandra runt i ett sommarvädrigt Boston och så gick vi till puben Cheers där en tydligen jättekänd tv-serie som jag aldrig hört talas om spelades in.

Sedan åkte vi hem och pluggade!

/ Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s