amerikanska nöjen

Måndag kväll efter veckans mastodontigaste föreläsning, tre timmar i sträck, utan rast. Idag fick vi dock sluta tidigare, så jag och min suite mate Masumi som också läser intro-kurs i sociologi kunde traska hem en timme tidigare, och så ställde vi till med ett litet lägenhetsmöte för att organisera upp städningen, bättre sent än aldrig! Hittills hade vi bestämt att man städar när man ser att det är smutsigt, men sådant funkar inte om man är fem i en lägenhet, vilket är mycket sociologiskt intressant… Nu har vi dock ett städschema, återstår att se om vi kommer att följa det, haha! Idag har jag intensivpluggat inför mitt andra prov i Race and Ethnicity, den där kursen där jag har fem prov, två 5-7-sidors inlämning och några quiz på det under terminen, följaktligen min jobbintensivaste kurs, men vete tusan om det inte är den som är mest spännande också!

Men jag har ju roat mig kungligt, och mycket amerikanskt, i helgen! I fredags kom vår relativt nyfunne vän Daniel och hämtade upp Becky och mig i ett skinande vrålåk med nybilsdoft.

I denna for vi iväg med GPS:en inställd på Buffalo, som faktiskt är den näst största staden i New York State, efter The City. Vi körde sakta men säkert västerut och undvek motorvägar utan tog ”the backroads” och fick därmed se fantastiska landskap med böljande kullar med höstiga träd, äppelodlingar och mer och mindre pittoreska små städer. Det hann bli nästan natt innan vi hittade ett hotell, beläget mellan Buffalo och Niagara Falls, huvudmålet med vår resa. Efter en god natts sömn for vi morgonen därpå iväg till Niagara Falls. Det var sjukt kallt och alla medhavda lager åkte på. Niagara Falls var en mycket intressant plats med massor av souvenirer, och mycket autentisk indisk mat och te?! Vi tog en liten båt som heter Maid of the Mist som tar en ända fram till de största fallen, som ligger i Kanada, så strikt geografiskt sett andra helgen i Kanada på raken! På amerikanska sidan finns ett mindre men naggande gott fall. Otroligt maffigt att komma så nära fallen, det var typ så som man trodde att orkanen Irene skulle kännas, väldigt mycket vatten och väldig kraft, som det värsta oväder!

Efter den stormvarningen ville vi upptäcka Buffalo lite, men det visade sig att det inte var så jättemycket att upptäcka, eller i alla fall inte lika mycket som det verkade när man läste stadens hemsida på förhand, lurad! Hittade dock en finfin marina som vi knallade runt ett tag, och när det blev för kallt satte vi oss i bilen och tittade på solnedgången, lyssnandes på The Highway, en satellitradiokanal med bara country som lätt blev resans soundtrack. Var ytterst skeptisk i början men efter några minuter ute på vägarna var jag helt fast, någon annan musik kändes plötsligt helt otänkbar. Och texterna ackompanjerade perfekt vårat lilla äventyr, ”havin´a good time”, ”take the backroads” och så vidare.

Sista dagen var det mest bilfarande, i de mest skiftande väder, från strålande solsken via dubbel regnbåge till värsta regnvädret. Vi passerade New York States två andra större städer, Rochester och Syracuse. I den sistnämnda tänkte vi inta senlunch, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Det var nämligen en typisk amerikansk innerstadskärna, stendött och helstängt på helgerna med andra ord. Vi hittade dock två New York Yankees-fans som efter ett mycket intressant samtal om amerikansk kristen höger, kreationism, sjukvård och komplimanger om Sverige (”Oh, so you´re from the country where you´re smart and take care of your population!”, var till exempel det första jag fick höra, och kan inte annat än hålla med!), bortsett från ABBA som dissades totalt! Så mycket bra samtal och vi blev tipsade om studentkvarteren där vi lyckas få en bit mat på ett litet hak, innan hemfärd i ruggväder och tillbaka till vardagen igen!

/ Sofia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s